Recent Posts

ЦСИ-Охрид реализира информативен семинар за проект “Поддршка за меѓународна размена на невладини организации“

Центар за Современи Истражувања Охрид / Qendra për Hulumtime Bashkëkohore Ohër, одржа информативен семинар за проект “Поддршка за меѓународна размена на невладини организации“. На семинарот учествуваа претставници од неколку невладини организации од различни градови на Република Северна Македонија.Предавачите на Центар за Современи Истражувања Охрид / Qendra për Hulumtime Bashkëkohore Ohër, …

Read More »

Повик за учество во проект – Информативен семинар “Поддршка за меѓународна размена на невладини организации“

Центар за Современи Истражувања ОхридQendra për Hulumtime Bashkëkohore Ohër Објава: Повик за учество на информативен семинар за проект “Поддршка за меѓународна размена на невладини организации“ Општа цел (и): е да се обезбеди „еднаков почеток“ на невладините организации за пристап до структурните фондови и кохезиските фондови на ЕУ, работејќи во две …

Read More »

ЦСИ – Охрид спроведе три обуки по проект за општински службеници со главна цел подигнување на знаења и вештини за подготовка и управување со проекти, финансирани од ЕУ

Спроведување на три обуки за вработените во општините на Република Северна Македонија. Обуките беа реализирани во Струга и во Скопје.Основна цел на обуката е да се зголемат знаењата и вештините на вработените во општината на тема: „Проектен менаџмент“. Во моментов, темата за зголемување на административниот капацитет на вработените во општината …

Read More »